Cinema: Food & Film
Filmjournaliste Joyce Roodnat belicht in woord en beeld de culinaire kant van de cinema
In bijna elke film wordt wel gegeten. Maar wat betekent zo’ n eetscène? Welke spanning wordt er opgeroepen? Wat kan de functie van eten zijn in een film? Hoe wordt er gegeten, hoe wordt er gekookt? En wat wordt er precies gegeten, met wie, waar en ook hoe? Filmjournaliste Joyce Roodnat belicht in woord en beeld de culinaire kant van de cinema. De avond biedt een spannend menu van filmfragmenten als voorafjes en tussengerechtjes. Hoofdgerecht vormt de toelichting van Joyce Roodnat. Een overheerlijke verrassingsfilm volgt als grand dessert.
Joyce Roodnat (1955) is redacteur van NRC Handelsblad. Ze schreef de romans ’t Is zo weer nacht (2001) en Sterrenschot (2005) en de succesvolle wandelboeken Honderd keer aan de wandel (2004), Verder wandelen (2006) en Een kwestie van lef (2007). Afgelopen oktober verscheen Vrouwen zijn leuker. Op het Nederlands Filmfestival ontving Roodnat vorige jaar de Louis Hartlooperprijs voor een artikelenserie over de klassieke Europese cinema.